Vår andra fiskedag blev också vår sista istället för vår fjärde. Vi började som dagen innan med grunt fiske melln 0,5 och 1 meter men det var inte lika fångstgivande som dagen innan. Vår guide Uwe bestämde sig då för att åka längre söderut.

På grund av isen så hade inte guiderna fiskat dagarna innan och visste inte heller hur långt istäcket låg. Så det var väl lite på chans. Det var dock öppet, kanske inte så långt in som han ville men vi kunde fiska. Lite mer traditionellt Rügen-fiske, ca 3 meter djupt så vi körde shadar och jag fick ett hugg oxh strax efter upp en på platypus. Det blev faktiskt en dubbeldrillning då och det kändes rykande hett. Men sen klingade av lite.

Totalt fick vi 8-9 fisk i båten där mer eller mindre alla var stöpta i samma 90cm form. Skiljde några centimeter mellan dom och längst var Jimmys som var prick en meter.

Bland de andra båtarna så kom det upp en 11+ i vårt gäng men bäst gick det för ett gäng från gävle som hade ett sanslöst fiske med fyra fiskar över 120cm samt ett gäng meterfiskar utöver dom, fördelat på två båtar.

Vi fångade fisk på shadar, jerkbait, wobbler i alla olika färger så det var inte direkt något mönster.

Jimmy med dagens längstafisk, tagen på shad från Esox Gear