Så var Sportfiskemässan över för detta år. Förra året missade jag den då vi fick vårt tredje barn samma dag som den öppnade. I år var han med, vi hängde på låset på fredagen och jag visste att det gällde att vara så effektiv som möjligt.

När det öppnade så var det många som direkt sprang till sin favorit-betesbyggare. Tror att det var hårdast tryck på Wolfcreek och Eastfield men även andra på betesbyggargatan fick känna på anstormningen. Jag siktade in mig på Wolfcreek först, blev lite besviken när det inte fanns några vanliga Wolfar. Istället blev det några Cubar, inte riktigt ursprungsplanen men det fanns inte så mycket tid att tänka. Folk om kring mig handlade sanslösa mängder beten.

Efter det blev det Eastfield och sedan raka vägen till Bjerks på betesbyggargatan där en fantastiskt fin present väntade. Jag hade fått förhandstjinga ett bete som det visade sig att Bjerks och min vän Tobias hade fixat till och betalat så det var en fin överraskning.

Vidare på betesbyggargatan sammanstrålade jag med Thomas, Rickard och Jimmy som jag inte träffat sedan Rügen. Under hela mässan mötte man mängder av bekanta och vänner och det är lite av det mysigaste med Sportfiskemässan. Det är som en stor återträff och man blir glad.

Jag är mest intresserad av beten och betesbyggargatan vandrade man en del upp och ned. En trend som jag tyckte mig se var att det var rätt poppis att låta träet i betena synas igenom. Wolfcreek hade gjort det, Calm Baits, Brunnberg och fler. Är väl inte ett helt nytt grepp men fint blir det.

Gusten höll sig vid rätt bra humör under hela mässan, mycket tack vare att den gode Thomas stack åt honom en Flapjack i färgen skitmört. Den var poppis. Men man fick kompromissa en del, inte stå still för länge och hoppa över en del. Jag kollade lite snabbt på båtar. Buster M Fish såg fin ut, Finval var kul att se mer av Mojoboats hade som vanligt många båtar i sin monter.

Kö i väntan på öppning

Rusningen till favoritbyggaren vid öppningen på fredagen.

Fina Tailar från Eastfield

Magi från Wolfcreek

Sonen med hans favorit, en Flapjack från Flog Lures

Bjerks himself

Kärlek från Tobias och Bjerks

Buster M Fish och Jimmy, Rickard och Thomas

Keskitalos Buster XL

För den som vill ha med sig allt och lite till ut på sjön

En av Finval-båtarna

Claes, poppis kille på mässan.

Mässbetespaket från Wolfcreek och Eastfield

Antti och Anders

Mer trä från Eastfield, för den som var där i tid på fredagen

Trä av Eastfield

Stefan "Vero Lures" Elwe men även Wolfcreek Anders och Eastfield Jakob. Tre grymma gubbar på samma bild.

Vero Lures

Esox Gear

Brunnberg med många godsaker

Ruggigt fin jerk från Brunnberg

Calm Baits

Lady Hook

Calm Baits

Holme

Makrill av Jenzza

Waide med det flashigaste borde på betesbyggargatan

Vassviken - så grymma beten

Vassvikens bord

UMS

Retro deluxe

Svenska rekordet på gädda i naturlig storlek, fantastiskt att få se den i skala 1:1

Mojo

Mini mctail

Nya SZ tailar

Innovator – grymt snygg båt