Så var det äntligen dags för det första avsnittet av Perch Fight 2018. Totalt kommer det att vara sex avsnitt fördelat på tre fiskedagar och platser. Samtliga lag utgår från samma startposition vid samma tillfälle, precis som med Pike Fight. Som vanligt är det hela filmat och producerat av de grymma gubbarna i Freewater Pictures.

Reglerna

Poängen delas ut efter varje avslutad tävlingsdag, alltså vid tre tillfällen - avsnitt två, fyra och sex. Det är den totala vikten på de fem största abborrarna som avgör vart man placerar sig. Minimimåttet är 30 cm för att få räknas till de fem största. Fyra poäng för första plats, tre poäng för andra plats, två poäng för tredje plats och en poäng för fjärde plats. Utöver dessa poäng så delas det även ut bonuspoäng efter den sista dagen som är baserat på de varje lags fem tyngsta abborrar över samtliga dagar. Alltså inte helt olikt reglerna i Pike Fight.

Lagen

Team Söder Sportfiske – Nicklas Jonsson och Henrik Sandahl
Team Rapala – Mikko Seppänen och Mathias Holgersson
Team Westin – Jörgen Larsson och Daniel Nilsson
Team Abu – Tobias Fränstam och Robert Jonsson

Första dagen utspelar sig i Västerviks skärgård. Nu kör vi!

Uppdateringar efter avsnittet:

Eftersnack med Abu Garcia:

Video med Team Westin om att fiska abborre med crankbaits:

Video med Mathias Holgersson om Shadow Rap:

Alla prylar från Perch fight hittar du hos här hos Söder sportfiske. Är du mer av en gäddfiskare så hittar du alla avsnitt av Pike Fight här