Så har vi kommit till det sista och avgörande avsnittet, poängen ska delas ut för dag tre men även för Big Five.

Om du missade alla tidigare avsnitt så bör du sluta läsa nu och istället gå till de tidigare avsnitten av Perch Fight. Texten nedan innehåller spoilers från alla tidigare avsnitt (men inga om avsnitt sex, finalavsnittet).

Oj, oj, oj, vilken dramatik i avsnitt fem och vilken upphämtning av Team Rapala. Inför avsnitt fem så skrev jag i analysen att det såg mörkt ut för Rapala och den enda chansen de hade inför den sista dagen var om de vann dag tre och Big Five samtidigt som Abu och Westin bara lyckades plocka tre poäng var sista dagen, alltså komma sist och näst sist i antingen Big Five och i Kalmarsund. Efter lunchrapporten så är det ruggigt nära att vara så, men Abu ligger fortfarande först då Westin endast lyckats ta en abborre än så länge dag tre vilket gör att Abu för tillfället har fyra poäng då de ligger näst sist i Kalmarsund och näst sist i Big Five. Både Söder och Rapala öste upp stor fisk under första hälften av dag tre och det såg inte ut att avta för dom.

Rapalas toppfisk dag tre från avsnitt fem, 1330 gram

Ställningen dag tre är än så länge att Rapala ligger etta, tätt följd av Söder och sedan är det ett hopp ned till Abu och ännu längre till Westin som ligger sist. Om Westin går om Abu i antingen Big Five eller i dag tre (men inte båda) och inget annat förändras så hamnar alla lagen på tio poäng och då är det störst enskild abborre som avgör och den har Rapala för tillfället (1360 gram).

Totala ställningen efter dag 1 och 2 (och nuvarande ställning i Big Five):
1. Abu Garcia – 7 poäng (Big Five 2 poäng, 4810 gram)
2. Westin – 7 poäng (Big Five 1 poäng, 4660 gram)
3. Söder sportfiske – 4 poäng (Big Five 3 poäng, 5190 gram)
4. Rapala – 2 poäng (Big Five 4 poäng, 5710 gram)

Ställningen dag tre efter halva dagen fiskad

Ställningen i Big Five

Totala ställningen just nu, dag tre och Big Five är dock inte avgjord

Det är nu det avgörs, finalen av Perch Fight 2018 börjar nu!

Alla prylar från Perch fight hittar du hos här hos Söder sportfiske.