Dag ett och två är avklarade och nu återstår bara den sista dagen. Ställningen mellan lagen börjar bli tydligare men än så länge så kan vad som helst hända.

Om du missade avsnitt ett till fyra så bör du sluta läsa nu och istället gå till de tidigare avsnitten av Perch Fight. Texten nedan innehåller spoilers från avsnitt ett, två, tre och fyra (men inga om avsnitt fem).

Den andra dagen utspelade sig i "Sjö X", en sjö där ingen av lagen tidigare fiskat. Allra bäst gick det för Team Abu som lyckades knipa förstaplatsen och med det så hade Robbo lovat att bada, vilket han gjorde. Sämst gick det för Rapala som inte lyckades fylla pappret och placerade sig sist denna dag med. MEN de knep tävlingen tyngsta fisk totalt än så länge, den vägde 1360 gram och en riktigt bra fisk till Big Five.

Resultat dag två

Totala ställningen efter dag 1 och 2 (och nuvarande ställning i Big Five):
1. Abu Garcia – 7 poäng (Big Five 4 poäng, 4810 gram)
2. Westin – 7 poäng (Big Five 2 poäng, 4590 gram)
3. Söder sportfiske – 4 poäng (Big Five 3 poäng, 4720 gram)
4. Rapala – 2 poäng (Big Five 1 poäng, 4580 gram)

Poängställningen efter dag ett och två

Lagens toppfiskar totalt sett

Av detta kan man läsa att det är jämnt i topp med mellan Abu och Westin som båda vunnit en dag och kommit tvåa en dag. Abu ligger dessutom bättre till i Big Five jämfört med Westin (etta respektive trea). Maximalt kan ett lag teoretiskt få åtta poäng till, om man vinner dag tre (4 poäng) och vinner Big Five (4 poäng). Det gör att Rapala som nu ligger på två poäng maximalt kan få 2+8=10 poäng. Det är osannolikt att dom ska vinna men det finns en teoretisk chans om Westin och Abu kommer sist och näst sist dag tre och i Big Five och då landar på 7+1+2=10 poäng. Söder skulle då hamna på andra plats dag tre och på andra plats i Big Five och få 4+3+3=10 poäng och Rapala skulle behöva vinna dag tre och Big Five och få 2+4+4=10 poäng. Om det skulle bli så så hamnar alla lag på tio poäng och då tror jag störst fisk avgör. Det är inte helt sannolikt att det blir så, men det är åtminstone inte teoretiskt kört för något lag även om det ser ljusast ut för Abu och Westin.

Nu är det bara två avsnitt kvar och sista avgörande dagen utspelar sig Kalmarsund. En plats som har producerat riktigt stora abborrar så om lagen prickar rätt så kan det ha stor påverkan på Big Five poängen. Nu kör vi!

Alla prylar från Perch fight hittar du hos här hos Söder sportfiske.