Westin Swim har fått en uppsving den senaste tiden och Pike Fight med Team Westin har kanske hjälpt till lite med det, men det är ett trevligt bete som är väldigt lättfiskat. Westin Swim är dock inget nytt bete utan det har hängt med ett tag, det har dessutom funnits i en större storlek - 15 cm och 115 gram. Ett bete som många söker med ljus och lykta efter och som kan kosta lite på andrahandsmarknaden.

Vi frågade Jörgen Larsson om Westin Swim och bakgrunden till att 15 cm först plockades bort och nu återlanseras.

– Westin Swim, eller Westin Jerk som betet hette från början, var i flera år nästan ett rent Stockholmsfenomen. Många guider kring Stockholm använde betet eftersom det var både lättfiskat och extremt effektivt. Det bidrog naturligtvis till en bra försäljning kring Stockholm, men av någon anledning var det hopplöst att få fart på betet i resten av landet.
– Jag skulle också gissa att namnet (Jerk) var lite missvisande och förvirrande eftersom det egentligen inte är ett renodlat jerkbait. Kort sagt så sålde inte modellen på 15 cm tillräckligt bra på den tiden och därför plockades den bort ur sortimentet.
Sen hände det som brukar hända när ett bete försvinner från marknaden. Plötsligt var det några skickliga fiskare som upptäckte hur effektivt betet var och många började även trolla med modellen på 15 cm med stor framgång - och plötsligt fanns det en stor efterfrågan på det bortplockade betet...
– Sedan namnbytet till Swim för några år sedan har folk verkligen fått upp ögonen för betet och nu är det oerhört populärt i hela Sverige (och många andra länder). Nu när Swim har fått sitt stora genombrott tyckte vi att det också passade utmärkt med en återlansering av den stora modellen på 15 cm.

Om allt går enligt plan så kommer detta bete tillbaka i början av nästa år. Den kommer endast finnas som sjunkande, väga 107 gram, i åtta standardfärger och komplettera de tidigare mindre storlekarna. Hurra säger vi betesnördar och glöm inte att "dra och veva" som Ronny säger.

Lyssna på Jörgen Larsson presentera Westin Swim

Kolla även in Westin Pike Hall of Fame där man bland annat kan vinna en 15 cm Westin Swim i färgen Lively Roach.
Westin Pike Hall of Fame