Så har det första avsnittet av Gäddfemman haft premiär. Gäddfemman är en gäddtävling mellan fem sportfiskebutiker på fem olika vatten och där de fem längsta gäddorna per dag ger poäng. Även de fem längsta gäddorna totalt ger extra poäng.

Konceptet är med andra ord väldigt likt Söder Sportfiskes och Freewater Pictures Pike Fight. Gör det så mycket då? Nä egentligen inte, det är ett bra och framgångsrikt koncept som gör att det blir spännande och ibland konfrontationer mellan lagen. Svårt att bli mätt på göddfiske med.

Det finns alltid en risk att bli en blek kopia, speciellt när man jämförs med Freewater Pictures men jag tycker produktionen håller hög klass. Den har ungefär vad man förväntar sig, snygga drönarfilmningar, båtaction och närbilder på gäddor. En bra berättare är också viktigt och här har man plockat in Robert Robbo Jonsson som gör det bra, han har även gjort musik till serien. Helhetsbilden är bra även om det än så länge inte är lika magiskt bra som Freewater pictures.

Lagen då, jo de fem lagen – Böjda spön, Jiggar.nu, Sporting, Sportfiskegiganten och Upplev är en kul uppsättning då det bara är sportfiskebutiker från olika delar av Sverige. Dansken är ju Dansken och alltid kul att se men även kul att se mindre kända ansikten. Lite tramsigt tjat om att Skåne är Danmark gjorde att jag hejade extra mycket på Sportfiskegiganten med sina härligt breda dialekter och Jiggar.nu kändes som de spädde på bilden av dryga Stockholmare. Det är väl som det ska, lite hatkärlek och någon man känner mer för samt någon man känner mindre för, skapar lite dramatik.

Det är bara det första avsnittet som sänts av 10 så mycket kan hända och ändras men det känns lovande.