Avsnitt två av Pike Fight 2018 gjorde en verkligen inte besviken. De första poängen delades ut och nu börjar jakten för vissa lag och kampen om poängen på riktigt.

Har du inte sett avsnitt ett eller två av Pike Fight 2018 så hittar du dom på denna sida. Här nedan följer spoilers från dom avsnitten men inget från det tredje.

Rapala började riktigt bra den första halvan av dag ett men Abu var inte långt efter och med en bättre toppfisk. Rapala fortsätta på den plats de haft. Den fortsatte att ge fisk och det blev några uppgraderingar. Något som inte framgick i avsnitt två var att Rapala tydligen lämnade sin plats för en stund och fiskade gräsflak men när det inte gav något återvände man och avslutade man på samma plats. Abu gjorde en chansning och sökte sig till nya vatten då de tyckte de fiskat klart på sin plats, en chansning som verkligen lönade sig. De fortsatte att uppgradera och med en toppfisk på 112 cm som Fränstam tog på en McHybrid så blev de rättmätiga vinnarna av Roxen med en total längd på 505 cm och med tre fina metersfiskar med sig in i Big Five så ligger de väldigt bra till i det momentet med.

Abu med dagens toppfisk

Eftersnack med Abu efter dag 1 och Roxen

Eftersnack med Rapala efter dag 1 och Roxen

Övriga lag gick det också rätt bra för under eftermiddagen, Söder och Svartzonker turades om att ha tredjeplatsen båda med varsin meterfisk i topp, det slutade med att Svartzonker tog hem den platsen 7 cm före Söder sportfiske och var det lag som förbättrade sitt resultat mest. Fisket i Svartzonkers båt var nästan roligast att följa när Snoken var het och sopade upp massor av fiskar och den frustration som lyste igenom hos Claes när han missade ytterligare en fisk gick verkligen att ta på. För Westin rullade det på, de fiskade lite med nygamla storleken på Westin Swim, 15 cm men de lyckades inte hitta någon fisk över 90 cm.

Ställningen efter den första dagen är alltså följande:

Dag 1 - Roxen
5 poäng – Abu: 505 cm, höjning 33 cm från avsnitt 1
4 poäng – Rapala: 494 cm, höjning 10 cm från avsnitt 1
3 poäng – Svartzonker: 467 cm, 96 cm från avsnitt 1
2 poäng – Söder: 460 cm, höjning 46 cm från avsnitt 1
1 poäng – Westin: 427 cm, höjning 61 cm från avsnitt 1

Det var Roxen, nu är det dags för en ny sjö, Boren. Rapala kändes lite osäkra på denna sjö och Abu hoppades på att det bara skulle komma upp mindre fisk. Nu kör vi, avsnitt tre, första halvan av dagen på Boren!

Du vet väl att du kan köpa biljetter till visningen av finalavsnittet där deltagarna och massor av andra gäddnördar kommer att hänga. Det lottas även ut en del fina prylar, för min egen del så var det en lyckad tillställning då jag kammande hem en Revo S och ett Volatile spö.

Köp biljett här