Dropracks är en norsk produkt för den som behöver lite hjälp att lasta saker på biltaket. Har du en lite för tung kajak eller en takbåt som du efter en fiskedag behöver lite lyfthjälp för att få upp på taket så kanske Dropracks är något för dig.

Det fungerar som så att det är en ram som vevas ned vid sidan av bilen för pålastning. Thule har modell för sidolastning som heter hullavator pro, för t ex en havskajak men den har en begränsing på 18 kg. Dropracks är alltså betydligt större och har en lastkapacitet på 75 kg men som de säger i videon nedan så har de testat den upp till 200 kg. Så det kanske handlar mer om hur mkt last du vill ha på taket. Tackräckena är utrustade med t-spår som gör att du kan fästa de tillbehör du vill, om man t ex vill kombinera med kajakhållare, cykelhållare eller andra fästen. Droprack finns i två varianter, en som passar normalstora bilar som kombis och suvar och så en som passar högre bilar som skåpbilar och liknande.

Priset ligger på 9999 norska kronor för den mindre av storlekarna men för tillfället har de en kampanj där priset är 20% rabatterat.

Normalstorleken i utfällt läge
XL storleken

https://www.dropracks.no

Ett annat alternativ för just få upp kajaker kan vara Rhino-racks nautic kayak lifter men den är lite mer begränsad och prismässigt ligger den på 8999 SEK hos kayakstore.se. Fördelen med den är att den lyfter direkt från marken.