Det här året kommer inte jag att besöka Sportfiskemässan, vilket plånboken är mycket nöjd med. Men det finns ju ändå saker som man sett en förhandstitt av som man blivit intresserad av så här är några guldkorn av de saker jag hade kollat på om jag besökt mässan.

Wolfcreek Lures C:534

I Wolfcreeks monter finns det nya sköna träbeten som blivit riktigt svåra att få tag på om man inte vill betala en rejäl slant. Han verkar dessutom ha tryckt ut väldigt många beten detta år. Man kommer även kunna hitta hans spön, kläder och annat. Här nedan är några av godsakerna han producerat. Kolla in Wolfcreeks Instagram för mer godbitar att drägla över.

Eastfield Lures C:534

Inte jättelångt från Wolfcreek så hittar man Eastfield Lures, de delar nämligen monter precis som förra året. För Eastfield är det premiär för nya fabrikstillverkade chubby chaser men de har även med sig mycket handgjorda beten som är svåra att få tag på annars. Deras nya abborrspön Instrument kommer nog finnas i deras bås tillsammans med övriga spön. Det kommer även finnas några handgjutna Viper 40, alltså en 40 cm version av deras Viper modell. För den som har något att bevisa. Men den riktiga kaninen i hatten de dragit fram är 27 stycken numrerade swimbait-spön 7'11" och <3 oz som True Custom Rods byggt. Detta för att fira släppet av Chubby Chaser. Kolla in Eastfield Lures Instagram för mer prylar.

Svartzonker & Betesbyggarkiosken C:536

Svartzonker är ju ändå sportfiskebranschens gigant och världens mysigaste så det är alltid kul att kolla in vad han har hittat på. Extremt svårt att lägga vantarna på hans träbeten idag, speciellt de som kommer från mässan. Dessutom så driver han ju Betesbyggarkiosken där alla hemmabyggare kan hitta det dom behöver. Hans (betesbyggarkioskens) monter hittar man alldeles bredvid Wolfcreek och Eastfield. Spana in Svartzonkers Instagram för mer info.

Vero Lures C:500 – betesbyggargatan

På betesbyggargatan som jag personligen tycker är den roligaste delen på mässan så hittar man många superduktiga betesbyggare. En av dom är Vero Lures, vars stil jag verkligen gillar. Förra året var han med på ett lite hörn i Wolfcreeks monter där han hjälpte till. I år har han skapat desto fler beten. Vero Lures Instagram, kolla in honom!

Esox Gear C:500 – betesbyggargatan

Esox Gear eller Steve som han heter har också legat i inför mässan. Man kommer hitta träbeten och nya modeller av gummibeten. Han har även lanserat nya abborrspön som kommer i slutet av april. Kanske finns att beskåda på mässan. Han är även sjukt trevlig att prata med så helt klart värt ett besök. Esox Gear på Instagram! Kolla in

CWC D:142

CWC har alltid en massa roliga grejer, allt man kan tänka sig behöva till fisket. I år är de lite extra intressanta framförallt med de nya Lizzard X spöna som jag är lite nyfiken på. De har ju även annonserat att de kommer börja sälja det italienska betet Miuras Mouse och så bjuds det på en goodie bag till de 30 första besökarna varje dag med bland annat signerade Buster jerk.

Övrigt

Sen finns det såklart mängder av andra saker att se på mässan och det beror ju helt på vad man är ute efter men jag tycker det är värdefullt att prata elektronik med de som är på plats. Det kan vara allt från elmotorer, talons till ekolod och plottrar till lätta moderna batterier. Sen är det ju även ett guldläge att prata med tillverkarna av spön, rullar och annat.

Här hittar du hallskissen så kan du snitsla din egen bana!