Under ICAST 2019 i USA så presenteras mycket nytt, däribland denna nymodighet. En spöserie under namnet Virtual Rod som har en bluetooth-koppling till Anglr som är en virtuell loggbok för fiskaren, liknande den i grunden svenska tjänsten Fishbrain.

I dessa spön som kommer släppas under våren 2020 så kommer det finnas en integrerad knapp som gör att du kan registrera fångster, göra waypoints och annat under tiden du fiskar. Osäkert om detta kommer att släppas utanför USA, men där kommer priset för spöna ligga på $129.95.

The Virtual rods allow the angler to simply press a button to record catches, double-click to drop editable waypoints at their exact location and press and hold the button to indicate a change in tackle. The action to record a catch also compiles location, weather and water data with the stored catch information. This information, coupled with the durability and performance of Abu Garcia rod technology will provide anglers a complete package as they look to maximize their time on the water.

Tramsigt? Ja rätt så om du frågar mig, men det är intressant hur utvecklingen går med digitala hjälpmedel och tjänster. Det är ju allt från mer och mer avancerade ekolod till kringtjänster som denna. Personligen är jag lite kluven till det hela, det känns som det kommer längre bort från grunden och själen i fisket men samtidigt så underlättar det väldigt mycket och just denna produkt är väl bra för de som gillar att föra bok.

Vem vänder sig denna produkt mot då? Förmodligen inte mot de som fiskar i tournament jerseys då de troligt redan har en uppsjö av skärmar och spårning i båten de fiskar ifrån utan detta vänder sig nog mer mot de som inte har så mycket teknik i dagsläget. Kanske de som fiskar från land eller från mindre enklare båtar och som verkligen gillar att logga sitt fiske.