Nu ger även Lowrance sig in på trollingmotor-marknaden men Lowrance Ghost. Den har en hel del likheter med Garmin Force som också presenterades på ICAST 2019.

Lowrance Ghost kommer i antingen 24V eller 36V vilket ska ge 120 resp 97 punds dragkraft. Den fälls upp och ned med en saxlösning som underlättas med gasfjädrar. I den nedre delen så sitter det en givare som ger klassiskt ekolod men även down imaging. Vill man så kan man uppgradera och även få side imaging.

Elmotorn är borstlös vilket ska ge färre störningar, tystare gång och längre livstid. Styrning är vad de kallar ”fly-by-wire”, något som ska ge samma direktkänsla som kabelstyrning men utan mekaniska kablar som slits ut.

Elmotorn är byggd för att fullständigt gå att integrera i Lowrances övriga system (HDS Live, HDS Carbon och Elite Ti). Med hjälp av en medföljande konfigurerarbar fotpedal kan man sköta det mesta i det övriga system från Lowrance, du kan även styra din Power Pole med den. Ingen handkontroll finns.

Motorn kommer i en riggläng, 47 tum vilket kan tyckas lite kort.

Prislappen ligger på hela 48 990kr men verkar kosta ungefär 43 000 kr i svenska butiker. När de kommer finnas i butik är ännu inte klart. Intressant är nu både Garmin och Lowrance har klivit in på denna del av marknaden.

Mer på Lowrance webbsida