Under förra vintern så kastade jag mig in i betesbyggarvärlden, eller snarare betesgjutarvärlden när jag gjorde mitt första mjukbete. Jag ville se hur bökigt det skulle vara att gå från ax till gädda, så att säga. Jag valde att 3D printa min master, det tog lite kraft och när jag var färdig med det jag ville åstadkomma så kände jag att det var dags för en paus från det.

För en liten tid sedan med en begynnande gäddsäsong så vaknade suget till liv lite igen. Jag gav mig på en 19 cm lång shad som jag inte blivit riktigt nöjd med. Så jag ritade om den förhållandevis mycket och fick skriva ut några stycken masters innan jag blev nöjd. Att rita upp dom digitalt är smidigt men det är inte samma sak som att hålla mastern i handen. Det får man ta.

Tidigare så har jag varit väldigt noga med mastern, men denna gång hade jag en annan approach. Eftersom det var den tredje versionen av denna shad så ville jag bli klar med den. Jag hade även blivit mer bekant med både sprutspackel och spraylack. Allt flöt på smidigt och gick snabbt, kan ärligt säga att jag inte såg så stor skillnad på de tidigare mastrarna och denna som bara hade ett lager klarlack.

Allt som allt så tog det mindre än en vecka från ritande till färdigt bete som fångade sin första fisk. Härligt att vara igång igen och vara redo inför hösten, speciellt nu när Svartzonker släppt en ny version av den plastisol de säljer, ska bli spännande att testa.

Så nu har jag tre modeller som jag är rätt nöjd med, inte speciellt unika eller så men kul med egna beten och att kunna göra egna färgsättningar.

Mastern har fått sprutspackel och klarlack
Den nya och en gammal modell som precis blivit klara
Riggad och klar
Första gäddan