Så var det dags för det sista avgörande avsnittet av Pike Fight 2019. Än så länge är det helt öppet och vem som helst kan ta hem vinsten.

Har du inte sett avsnitt ett så hittar du alla tidigare avsnitt av Pike Fight här!

I den första halvan av dag tre så kändes det tydligt att det var finaldagen. Westin var taggade till tänderna och hade en väldigt tydlig game plan vilken levererade så de hamnade snabbt i topp. Sufix som det faktiskt också gick rätt bra för trodde det gick sämre än för övriga så de tappade humöret. Precis innan lunchrapporteringen så tog dom tävlingens längst fisk på 104 cm. Det är även en av de tre fiskar över metern som har kommit upp totalt. Den gjorde också att Sufix tog över ledningen i Big Five. Så en viktig fisk.

För Abu och Söder sportfiske har det gått helt ok, de har hittat fisk men inga bättre. De har heller inte fiskat fullt men de ligger inte jättelångt efter Westin och Sufix. För Svartzonker är det lite tuffare, de har inte hittat någon fisk alls ännu.

Resultatbrädan efter att halva finaldagen är fiskad
Ställningen i Big Five inför finalavsnittet

Den totala poängställningen inkl nuvarande Big Five poäng inför finalavsnittet är:

  1. Sufix 8 poäng och 489 cm (5 poäng) i Big Five, totalt 13 poäng plus tredje dagens poäng
  2. Söder Sportfiske, 6 poäng och 486 cm (4 poäng) i Big Five, totalt 10 poäng plus tredje dagens poäng
  3. Abu Garcia, 7 poäng och 438 cm (2 poäng) i Big Five, totalt 9 poäng plus tredje dagens poäng
  4. Westin, 4 poäng och 444 cm (3 poäng) i Big Five, totalt 7 poäng plus tredje dagens poäng
  5. Svartzonker, 5 poäng och 437 cm (1 poäng) i Big Five, totalt 6 poäng plus tredje dagens poäng

Detta gör att det för stunden ser allra bäst ut för Sufix. Men det är alltså poäng för dagens fiske som ska delas ut idag och för Big Five. Ett lag kan alltså få maximalt 10 poäng idag. Vinner Sufix dagen eller Big Five och kommer tvåa på den andra och på så sätt får nio poäng så kan inget annat lag vinna och just nu ser ställningen precis ut så. Även Abu kan ta hem hela genom att vinna både dagen och Big Five, men vilket lag som helst kan teoretiskt vinna, men de övriga lagen är mer beroende av hur de andra lagen placerar sig förutom att de själva behöver ta hem vinsten för dagen och för Big Five.

Finalen för Pike Fight 2019, nu kör vi!

Hitta alla produkter från Pike Fight på Sportfiskeprylar.se