Årets sista satsning tog mig en bra bit hemifrån där jag mötte upp de gamla vapendragarna Rickard och Jimmy. Det skulle bli härligt med en fiskehelg där man fiskar fulla dagar och hänger på kvällen och snackar vidare om fiske. Har inte blivit så mycket sånt i år.

Lite extra kul att fiska annat vatten än sitt eget och uppleva en annan typ av fiske än vad man kanske är van vid.

Fisket började rätt segt, vi letade högt och lågt, exponerat och skyddat utan att hitta någon fisk. Tills Jimmy fick det första hugget vilket kändes som en bättre fisk. Tog grunt i en vik men den ledtråden gav inte så mycket mer. Närmare slutet av dagen var det som om någon slog på strömbrytaren. Jimmy landade båtens första fisk och vår grannbåt tog fisk på samma ställe och brände enligt dom själva en plussare vid båtkanten.

Första fisken i båten
Lunch

Dagen efter började återigen trögt och efter några förflyttningar så hittade vår grannbåt fisk i samma område som vi befann oss i och jag hade ett bättre följe som långsamt följde med till båten och stod där innan den lojt simmade tillbaka. Uppskattade den till en meterfisk. Vi låg kvar där under lunchen och jag bombade med allt jag hade utan resultat.

Efter lunchen gjorde vi ytterligare en förflyttning till en exponerad plats som kändes het. Där landade jag min första fisk, vilket kändes fint även om det inte var något bättre så kändes det bra att hitta fisk och så fick jag dricka kaffe. Strax efter detta ökade vinden och det började gå allt högre vågor så vi var tvungna att söka mer skyddad fiskeplats. Vilket vi inte var ensamma om.

Äntligen fick man dricka kaffe efter landad fisk

På denna skyddade plats hade jag ett följe och strax efter landade Jimmy vår första meterfisk. Det var den första meterfisken på min lilla shad som jag gjorde senast, vilket kändes extra kul. Vi tog ytterligare en fisk innan det var dags att bryta. En båt i samma område tog en fisk på 114 cm så det kändes som vi var rätt men att det var ganska låg aktivitet.

Jimmy med vår båts största fisk

Sista dagen blåste det än mer, vi bestämde oss för att åka ut till samma plats där vi slutade dagen innan men det var svårfiskat och mycket vatten hade tryckts in och grumlat upp allt rejält. Det hände inget mer och vi bestämde oss för att bryta vid lunch och avsluta.

Totalt i vår båt tog vi fyra fisk varav en var en meterfisk, grannbåten som vi pratade en del med tog också fyra fisk varav en meterfisk. Sen var det en tredje båt som tog en 114 cm vad vi fick höra. Så få fisk men bra snitt. Hade gärna tagit fler och bättre fisk men det får man ju inte bestämma själv. De fanns där vi var men vi tog dom inte, precis som så många gånger förut.