Så har vi lämnat dag ett med gösfiske och dag två med abborrfiske bakom oss och ger oss in på dag tre och gäddfisket. Missade du de fyra första avsnitten så hittar du dom här.

Abborrfisket i Sjö X var trögt för de flesta lagen och vid lunch så var det bara CWC som hade fullt papper och med det tog ledningen. Precis innan lunchrapporten hade Westin hittat fisk och med tre snabba fiskar hade de andraplatsen vid lunch. På eftermiddagen fortsatte det att vara svårt för de flesta lagen. CWC lyckades uppgradera två av sina fiskar och de som lyckades allra bäst var Westin som hade is i magen och höll sin plats som levererade fisk.

Med det så tog Westin sin andra förstaplats och ligger riktigt bra till inför sista dagen, speciellt med den stora gös de tog dag ett till Big Five.

  1. Westin – 12 poäng
  2. Abu Garcia – 8 poäng
  3. CWC – 8 poäng
  4. Söder sportfiske – 6 poäng
  5. Savage Gear – 5 poäng
  6. Sufix – 4 poäng

Kollar vi ställningen i Big Five så ligger Westin bäst till även där. Men alla arter i Big Five kan uppgraderas varje dag. Man kan alltså få en megagös till Big Five trots att det är gäddfiske. Så det kan ju vara en taktik sista dagen att uppgradera alla arter i Big Five. För vissa lag är det troligtvis en nödvändighet för att kunna vinna.

Sista dagen så kommer poäng för tredje dagen och för Big Five att delas ut, maximalt kan ett lag få 6+6=12 poäng till om de vinner både dagen och Big Five. Som minst kan de få 1+1=2 poäng om de kommer sist. Det betyder att det finns en chans för alla lag ta hem vinsten.

Nu sparkar vi igång det första avsnittet av sista dagen

Eftersnack efter avsnitt fem här nedanför