Detta år var året då ledade swimbaits verkligen har blivit på tapeten igen här hemma kanske inte minst pga Freewater och MangeBoys swimbait som de tog fram och som såldes som Tullybait. Men finns många fler exempel på ledade beten som kommit i vår.

Nu kommer även CWC:s Strike Pro X-Buster gör en comeback, ett bete som aldrig riktigt slog vad jag vet men som förmodligen var lite före sin tid. I våras började det cirkulera bilder från Ryssland på detta bete och nu har jag fått se och känna på ett själv. Så jag vet att de existerar!

Joe "Trueglide" Peterson hyllar detta bete som ett fantastiskt bete för bass, muskie och gädda och nu kommer det alltså i bland annat några av de Trueglide färger som Buster finns i.

Formässigt så ser det inte ut att skilja sig direkt mot den tidigare versionen vid första anblick. Det är möjligt att förbättringar har gjorts. Några av de färger som kommer nu är transparenta med glitter inuti. Det tror jag inte fanns när X-bustern var här sist. Betet är 17 cm lång och väger 88 gram, har en utbytbar stjärtfena i gummi och just nu är det ute och jagar gäddor under inspelningen av Gäddfemman som släpps i vår.

Här är ett tidlöst klipp från 2012 när Trumman presenterar X-Buster