Nu till helgen så tänkte vi utforska lite nya vatten när man har en något snabbare båt. Vi begav oss in närmare fastlandet och hoppades på att kanske får gös som bonusfisk. Ingen av oss har fått gös på spinnare och det är dåligt med dom i våra vanliga vatten.

Beten

Vi var uppe i ottan båda dagarna men fisket var rätt dåligt på morgonen. Vissa av oss hade kanske stannat uppe lite för länge kvällen innan och smakat lite för mycket på whiskeyn. Men efter tio kom det igång lite smått och sedan blev det bättre. Tobbe som körde mycket på sitt UL-spö lyckades med att kroka en liten gös på en spinnare. Liten fisk men ändå ett PB. Totalt fjorton gäddor, en gös och två abborrar i båten på lördagen.


Jag med en av de finare gäddorna jag tog


Tobbe med gösen

På söndagen var det riktigt trögt, för min del så hände det ingenting förutom strul fram till klockan 14. Då högg en snipa och på kastet efter högg ytterligare en. Sen blev det bara en gädda till för min del. Mot slutet av dagen så skulle jag hjälpa Arvid att kroka av en lite snipa som satt rätt illa. Mitt under operationen så sprattlade hon till ordentligt med resultatet att Arvid tappade henne och en av krokarna genomborrade mitt långfinger samtidigt som hon fortfarande var krokad i den den andra trekroken. Som tur var så gick den genom fingret så det var bara att ta fram avbitaren och knipsa av och dra ut. Jag är glad över att jag inte var själv i båten och att vi hade en riktig avbitartång med oss. En bra avbitare är mitt utrustningstips om man inte redan har det.


Arvid med 3,9 kgs gäddan


Trekrok genom fingret


Kroken borta, avbitaren till vänster

Solnedgång