Denna helg var jag ute för att fiska lite själv, passade även på att installera givare till ekolodet. Bättre sent än aldrig. Bekantade mig något med det men har nog lite kvar att lära. Bara att se djup, temperatur och växtlighet gör rätt mycket.

Jag hoppades att höstfisket skulle ha kommit igång på riktigt men så var det inte. På lördagen så steg jag upp vid sexsnåret och det var en fantastiskt vacker morgon med spegelblankt vatten, sjörök och dimma. Jag började att fiska av en vik där vi sett större fisk några veckor tidigare men det gav inget. Jag testade lite nya platser och första fisken högg först vid lunch. Totalt blev det fyra gäddor på lördagen.

På söndagen så blev det en halvdag på sjön. Fiskade närmare hemmet på känt vatten och det var mer liv. Kan ha berott på att det blåste något mer.

Gemensamt för båda dagarna var att gäddorna högg väldigt försiktigt och var ytligt krokade. Det var även väldigt många följen, de två mest spektakulära var en gädda som kom underifrån precis vid båten, missade betet gjorde en volt i luften och sam iväg. Det andra var en gädda som kom snabbt när betet var precis vid ytan vid båten och höll på att hoppa in i sidan av båten. Det roligaste följet var en gädda som följde en abborre som följde betet.

Såg inte av några större gäddor, de största jag fick upp vägde ungefär tre kg uppskattningsvis. Det var som sagt ganska mycket aktivitet på söndagen. Jag la av när jag krokat den sjätte gäddan på söndagen. Det var min 99:e gädda för i år. Ville spara nummer 100 ett litet tag.