Jag brukar alltid ha med mig kameran ut på sjön. Dels för att en bild faktiskt säger mer än 1000 ord och så vill man ha dokumenterat fångsten. Helst så vill man ju vara med själv på bilden också, en klassisk fångstposering helt enkelt.

Är man flera i båten så är det inga problem att låta polaren hålla i kameran. Rätt ofta så är jag själv i båten och då kan det vara svårare. Jag har testat lite olika lösningar, den enklaste och sämsta varianten är att försöka palla upp telefonen med trasor och vad man nu har tillgängligt och hoppas att den inte rör sig när man trycker på tidsutlösaren. En något bättre lösning är ett litet bordsstativ. Denna lösning körde jag ett tag och när det regnade ställde jag kameran i en fyrkantig liggandes hink.

Nu så kör jag enligt mig den bästa lösningen och det är att använda ett flexibelt stativ som jag virar runt ramen på en av pulpeterna. Kameran kommer upp i höjd och man kan enkelt snäppa dit kameran och ta bort den. I mitt fall använder jag den näst minsta storleken av ett stativ som heter Gorillapod. Men det finns säkert andra liknande alternativ. Har inte riktigt någon lösning för ett fungerade regnskydd ännu.

Den enklaste varianten av Gorillapod kostar ca 200:- och den variant jag har kostar ungefär det dubbla. Är sugen på att köpa en sugkopp som gör att man även kan sätta fast iPhonen i stativet och inte bara en kamera.

Är det någon annan som har en bättre lösning så lyssnar jag idelt.