Förra året så var jag och Tobbe iväg på en fiskeguidning med Henke från Söder Sportfiske, en guidning som var extremt skoj. Det berodde nog mest på att vi inte var så erfarna själva, vi drog inte så mycket fisk på våra egna turer och på denna tur fick vi rätt mycket fin fisk. Vi lärde oss en hel del under denna guidning.

Vi hade bokat in en ny tur med höstfiske denna helg och hoppades på en lika fantastisk upplevelse. Vi hade fått lite illavarslande rapporter om väldigt lågt vatten och extremt trögt fiske dagarna innan men hoppades ändå på det bästa.

Det var en fin dag, blåste lite smått och var lite tunna moln. Minus två grader på morgonen och det bet lite grann i kinderna när vi åkte ut. Fisket började lite trögt, vi hade några nafs och flera följen. Jag fick till slut dagens första gädda på en gäddspinnare som gjorde att det var ok att dricka kaffe. Det var gädda nummer 100 för mig i år, tyvärr fastnade den inte på bild.

Det fortsatte rätt trögt, men Arvid tog en fin gädda strax under fem kg och sedan tog Tobbe en gädda på drygt fyra kg. Mina gäddor var så pass klena att vi inte bekymrade oss om att väga dom.

Efter att ha arbetat av det första ställe vi var på så åkte vi vidare till samma ställe som vi var på året innan. Det var nu rätt sent på eftermiddagen och det var flera båtar på den platsen. Det visade sig vara rätt dåligt med liv där med, jag krokade mitt livs första brax i ryggen med en buster jerk och plockade lite senare den enda gädda vi fick på denna plats som blev dagens sista.

Henke visade lite abborrfiske som var grymt effektivt. Tyckte inte det var många kast han gjorde som inte gav utdelning. Man kanske ska testa på abborrfiske lite mer seriöst.

Det som var roligast var att fiska med shadjigg. Jag är dåligt på att fiska lite djupare och hade inte speciellt bra koll på shadjiggar innan men nu känns det som om jag har fått lite bättre koll och ska nog pröva på det lite mer. Det blev inte jättemycket fisk, totalt åtta gäddor i båten men det var ändå en lyckad tur tycker jag. Alltid kul att variera sig och lära sig nya saker.