När man är på sjön så kan det vara praktiskt att ha med sig en vattentät väska för förvaring av extrakläder och vattenkänsliga prylar. Har man en större båt så har man förmodligen vattentäta fack och då kanske inte behovet är lika stort.

Jag själv har en gul säck på 20 liter i grov PVC och har haft det i ett par år. Jag inhandlade den på Jula och den fungerar som väska för kläder, solskyddsfaktor, systemkamera och lite annat som man inte nödvändigtvis har liggandes i båten. Om man ändå ska ha med sig lite prylar så kan det ju lika gärna vara i en vattenskyddad väska tänkte jag.

Det finns ett gäng sådana här sjösäckar eller dry bags på marknaden i olika storlekar och i olika material. Störst sortiment har friluftsbutiker som t ex Outnet.se och Addnature.com.

Här är några modeller från olika butiker och tillverkare. Vill man ha ett större urval så rekommenderar jag att man besöker Outnet eller Addnature (länkar ovan).


Det är alltså denna säck jag har. Den finns i tre olika storlekar hos Jula, storlekarna är 5l, 20l och 40l. Säckarna med namnet Space sack är i kraftig PVC och kostar 79:-, 149:- och 159:-. Det är bara den största modellen som har axelrem och bärhandtag.
Se mer hos Jula


Biltema har två storlekar på sjösäck, en som är 15l och en som är 20l. De är i grovt material med svetsade sömmar, båda storlekar har axelremmar och kostar 139:- respektive 159:-.
Se mer hos Biltema


Vill man skylta med sitt fiskeintresse så finns BFT Waterproof Bag som är en snygg svart säck, med bärhandtag på sidan och axelrem. Den finns i storlekarna 10l & 40l. De kostar 100:- respektive 189:- hos Sportfiskeprylar.se
10l hos Sportfiskeprylar.se
40l hos Sportfiskeprylar.se


Neverlost crossover backpack är kanske den sjösäck för de med högst krav. Den rymmer 40l och har ett mindre helt vattentätt fack, snöring på utsidan för förvaring av blöta saker och möjlighet att bära den som en riktig ryggsäck. Priset ligger på ungefär 900:- till 1000:-. Den kanske är lite för rejäl om man bara vill ha en väska i båten för kameran.
Neverlost produktsida
Väskan hos Outnet.se