Ett av de senaste tillskotten bland företagen i sportfiskesverige är Snejk. Enkel och nischad, för att inte säga klockren affärsidé. Spöstrumpor med lite roligare design än vad de större distributörerna erbjuder till ett bra pris. Krångligare än så behöver det inte vara.

snejk_rodsocks

snejk_john Mannen bakom Snejk är John Åkerlund och han driver företaget som en rolig sidoverksamhet till hans vanliga jobb. Runt honom har han ett gäng högst kompetenta kompisar och rådgivare som han samarbetar med. Några av dessa är Gary Benney som driver True Custom Rods, Emil Sundkvist från Fogel Baitworks och så Jacob Magnusson och resten av grabbarna från Eastfield Lures.

Allt började för knappt ett år sen med att jag ville ha spöstrumpor till mina egna spön men inte riktigt hittade det jag sökte i svenska butiker, så jag beställde hem några olika varianter från nätet. Ganska snart fanns det kompisar som också ville ha så att jag gjorde en ny beställning och på samma gång väcktes tanken om att det kanske skulle kunna gå att göra något lite större av det här.

Så jag började söka efter en direktkontakt med en lämplig tillverkare i Asien. Jobbet med att hitta någon som kunde leverera det jag ville ha tog längre tid än jag kunde tro med många mail och samples hit och dit men till sist hittade jag rätt.

snejk_nya

I dagarna väntar John hem sin största leverans hittills med tre olika färger och två längder. Reaktionerna på Instagram och Facebook har varit positiva och han ser fram emot att få börja skicka ut dom nya modellerna till väntande kunder.

John berättar att planerna för Snejk den närmaste framtiden är att växa i lagom takt och kunna erbjuda nya färger/modeller löpande. På längre sikt tycker han att det skulle vara kul om någon butik skulle bli återförsäljare och samtidigt kunna erbjuda fler alternativ på måttbeställda strumpor.

Han avslutar med att säga att han även har planer på helt andra produkter och roliga samarbeten som kommer lanseras under 2016. Vad det är får vi helt enkelt vänta och se, men det känns lovande.

Kolla in Snejk.se för mer info och för att beställa din spöstrumpa