Oj oj vilken rivstart i det första avsnittet av Pike Fight säsong tre. Vare sig Freewater Pictures eller lagen gjorde en besviken. Som väntat så sopade de mattan med övriga produktioner.

Har du inte sett det första avsnittet så hittar du det här. Här nedan nämner vi det som hände i avsnitt ett men inte från avsnitt två.

I det första avsnittet så avslöjades vilka tre vatten de kommer att fiska i. Det är helt nya vatten och inte lika stockholmscentrerade som tidigare säsonger vilket kan ha gett Söder sportfiske en fördel. De nya platserna är sjöarna Roxen, Boren och Vänern och första stoppet är Roxen. Inget skärgårdsvatten alltså. I Westin menar Thomas att anledningen till bytet från Ronny till Daniel var att Ronny kunde förra säsongens vatten bättre och Daniel denna säsongs, åtminstone fiskesättet i dessa sjöar. Daniel har helt klart stora skor att fylla.

De lag som lyckades allra bäst med fisket var Rapala och Abu, båda hade liknande strategier. De fiskade friliggande grynnor, pelagiskt och lite djupare. Åtminstone Rapala hade hittat bra med siklöja kring den plats där de höll sig. Tobias avslöjar att han ville ta samma plats som Rapala men Holgerssons båt gick några knop snabbare. Även Svartzonker fiskade mer friliggande grynnor men det lossnade rätt sen för dom. Westin och Söder fiskade vikar och vasskanter och rätt nära varandra. I ett försök att stressa Westin så gjorde Söder en fejkhåvning, något som snabbt bet dom i baken då Westin drog en fisk direkt efter detta.

Evelina med tävlingens längsta fisk hittills, 105 cm

Inga poäng delades ut i det första avsnittet då det avslutades vid lunchrapporten men alla lag har redan fyllt papperna och både Abu och Rapala har varsin meterfisk som kan vara bra att ha i Big Five. Alla fiskar på pappret för dessa två lag är över 90 cm, övriga lags fiskar är alla under 90 cm. Så det är jämnt i toppen och sen ett litet kliv ned till resterande tre lag som det är hyfsat jämnt mellan. Rapala fiskade mest med nya R.I.P. T-Bone och R.I.P. Roach. Evelina i Abu visade vart skåpet ska stå med en klassisk Atom men i den nya storleken även McHybriden funkade bra i lag Abu.

Ställningen efter det första avsnittet vid lunchrapporten är följande:

5 poäng - Rapala: 484 cm
4 poäng - Abu: 472 cm
3 poäng - Söder: 414 cm
2 poäng - Westin: 376 cm
1 poäng - Svartzonker: 371 cm

Poängen är alltså det nuvarande läget då inga poäng ännu delats ut. Det var bra fart i det första avsnittet och det är också tydligt vilken taktik som fungerat bäst så det kommer nog att bytas fiskeplatser för en del och stuvas om i ställningen. Det är nu Roxen kommer att avgöras och de första poängen kommer att delas ut. Kommer Rapala fortsätta vara lika harmoniska i båten och hålla fast vid förstaplatsen, eller kommer Evelina fortsätta att skeda upp meterfisk och knuffa ned Rapala? Det får vi veta nu!

Du vet väl att du kan köpa biljetter till visningen av finalavsnittet där deltagarna och massor av andra gäddnördar kommer att hänga. Det lottas även ut en del fina prylar, för min egen del så var det en lyckad tillställning då jag kammande hem en Revo S och ett Volatile spö.

Köp biljett här