När jag bestämde mig för att tillverka ett gummibete så bestämde jag mig för att inte använda mig av limmade ögon utan av målade ögon. Detta i sig är inget unikt utan det ser man på fabriksgjorda beten som t ex McRubber och många andra.

Anledningen till att jag valde detta var för att slippa köpa ögon och att få dom att sitta kvar. Förmodligen i tron om att det skulle vara enklare och billigare att bara dutta på lite färg.

De som producerar större mängder beten och har målade ögon målar dessa med airbrush. Det var inget alternativ för mig till att börja med då jag inte har någon airbrush. Så då kikade jag på vad det fanns för alternativ. Det som jag då landade på som som var det enklaste alternativet för mig var Svartzonkers Quick dip.

Svartzonker Quick Dip hittar du i Betesbyggarkiosken

Har man ett vitt bete så räcker det med att bara måla en pupill men det fungerar även att måla färg på färg, alltså en iris och sedan en pupill i den. Jag tycker det håller rätt bra. Själva appliceringen fick jag tips från den allsmäktige Steve att använda ett spik eller skruvhuvud som man doppar i färgen och sedan på beten. Har man två olika färger så använder jag två olika stora skruvskallar.

Personligen så tycker jag det blir helt ok, men granskar man det riktigt nära så ser man lite brister i det hela. Tror egentligen inte det spelar någon roll för fisken utan det är mest för ens egen skull så jag är nöjd. Torkar man av ytan man ska måla med en trasa och aceton innan man målar så sitter dom lite bättre. Målar man direkt på betet efter man gjutit det så har jag märkt att ögonen kan ha en tendens att lossna under användning men ibland har de suttit bra då med.