Så var vi igång, första halvan av den första dagen flöt på i det extra långa första avsnittet. Om du inte har sett det så hittar du Pike Fight 2020 - avsnitt 1 här. Se det först innan du läser vidare.

I år så är lagen i Norrland och fiskar, inget vatten är hemligt i år alltså som "Sjö X" var. Fördelen med det är att alla har kunnat plugga in vattnen och rekfiska, men även att det förmodligen är rätt lika när det gäller erfarenheten från just dessa vatten i årets tävling.

För första gången i Pike Fight så fick varje lag, åtminstone denna första dagen, välja mellan fyra olika ramper. Lagen fiskar dock samma vatten, skärgård denna dag även om det finns å-mynningar i tävlingsområdet och rätt olika förutsättningar beroende på vart man är. CWC och Söder sportfiske sjösatte vid samma ramp och fiskade samma område. De låg delvis rätt nära varandra och hade koll på varandras fiskar.

Flera av lagen hade lite problem med att det blåst ordentligt dagarna innan tävlingen och grumlat upp vattnet samt att det var lågt vatten. Samtliga lagen lyckades dock fylla sina papper innan förmiddagen var över. Westin var det enda lag som tog en fisk över metern och har med det en stark position inför eftermiddagen.

Ställningen inför eftermiddagen är alltså att Söder sportfiske leder, Westin ligger tvåa, tätt följda av Abu Garcia som ligger trea på samma längd, sen kommer 13 fishing, Svartzonker och sist CWC.

Men dagen är inte över utan det är i detta avsnitt som de första poängen ska delas ut och med det staka ut vägen mot toppen för lagen. Vem kommer kamma hem flest poäng? Det får vi se nu:

Här är eftersnacket med alla lag efter dag ett, alltså efter avsnitt ett och två.

Prylarna som används hittar du hos Söder sportfiske.