Om du inte har sett de tre första avsnitten så hittar du avsnitt 1 häravsnitt 2 här och avsnitt 3 här. Se dom först innan du läser vidare om du inte har gjort det.

Så har vi lämnat kusten och dag ett bakom oss. Det var tufft för flera av lagen med hårda vindar dagarna innan och väldigt lågt vatten. Nu har lagen istället förflyttat sig inåt landet till en klarvattensjö som bjuder på olika typer av fiske.

Så gott som alla lag fick de platser de ville för sig själva, det var bara Abu och Söder som hamnade bredvid varandra till en början. Snoken i lag Svartzonker öppnar upp dagen med en fisk på 113 cm, en skaplig början. De lyckades även ta en andra meterfisk på 106 cm. Så även om de inte fiskat fullt så ligger de riktigt bra till. Några andra som ligger riktigt bra till är Abu som fiskade fullt väldigt snabbt och dessutom med 120 cm fisk som vägdes till 12,5 kg. Den längsta och största fisken som fångats i Pike Fight, tog på den nya McHybriden.

Westin och då kanske framförallt Daniel visade upp imponerande riktat fiske på de fiskar han såg stod framför båten med hjälp av Garmin LiveScope och lyckades se att huggen skulle komma flera gånger sekunden innan de kom. Riktigt imponerande att se hur effektiv dagens teknik kan vara.

Ställningen efter halva dagen fiskad visar att Abu ligger bäst till med imponerande 471 cm men även Svartzonker har goda förutsättningar att placera sig riktigt bra. Är inte heller helt otroligt att något lag passerar 500 cm med de förutsättningar som verkar finnas.

Poängen är fortfarande oförändrad från dag ett men det har dykt upp några fler meterfiskar. Efter detta program så ska det bli riktigt spännande att se vem som ligger bäst till inför sista dagen.

PositionLagPoängLängsta fiskar
1.Söder Sportfiske699 cm, 97 cm
2.Abu Garcia5120 cm, 92 cm
3.13 Fishing489 cm, 86 cm
4.Westin3103 cm, 96 cm
5.CWC2100 cm, 88 cm
6.Svartzonker1113 cm, 106 cm

Nu ska poängen för andra gången delas ut och dag två avslutas. Svartzonker och CWC som kom sist dag ett behöver verkligen placera sig bra denna dag, speciellt då Abu som kom tvåa dag ett både leder dag två OCH har tävlingens längsta fisk till Big Five. Nu kör vi!

Eftersnack efter dag två

Prylarna som används hittar du hos Söder sportfiske.